Tuzlu Kurabiye

   Yine önceden yatığım bir tarif.


Malzemeler
  • 250 gr tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta(sarısı içine akı dışına
Yapılışı:Tereayağını eritdikten sonra bütün malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz.İstediğimiz şekli verip, önce yumurta akına sonra susama buluyoruz.Tepsiye diziyoruz.Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok.Sonra 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ