9 Ocak 2011 Pazar

BÜŞRA ABLANIN RENGARENK SOFRASI

  Sofradakilerin hepsi birbirinden lezzetliydi.Büşra abla çok çeşit yapmıştı.Ellerine sağlık.Hepsi de nefisti.


BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 2 küçük kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 ufak kuru suğan
Sosu için:
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Domates salçası
  • Biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • nar ekşisi
Yapılışı:Önce ince bulguru kaynar su ile ıslatıp süzün şişmesini bekleyin.Bulgur şiştikten sonra irmik, yumurta, kavrulmuş kuru soğanı ekleyip iyice yoğurun küçük küçük toplar yapın.Bol suda köfteleri haşlayın.Üst sosu içinde, sarımsakları rendeleyip salça ve baharatları ekleyip biraz kavuruyoruz.Haşlanan köfteleri bu sosla harmanlıyoruz.En son olarakda üstüne maydanoz doğrayıp servis ediyoruz.Afiyet olsun.

PIRASALI PAY

Malzemeler:
  • 150 gr tereyay
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üstü için:
  • 2 dal pırasa
  • 1 minik kuru soğan
  • Kaşar
  • tulum peyniri
Yapılışı:Hamur malzemelerini ekleyip iyice yoğurun.Yağlanmış tepsinin her tarafına güzelce elinizle açarak yerleştirin.Üstüne kavrulmuş kuru soğan ve doğranmış pırasayı her tarafına eşit olacak şekilde yayın.Hamuru pişene kadar pişirin.Piştikten sonra sıcakken üstüne renelenmiş kaşar peynirini ve tulum peynirini yayın.Üstüne tulum peyniri koyduğumuz için hamuruna tuz koymuyoruz.Afiyet olsun.