13 Şubat 2013 Çarşamba

PIRASALI GÜL BÖREĞİ

Aslında bu tarifi uzun zamandır eklmeyi düşünüyordum. Bugüne kısmetmiş. Milföyden yapılmasına rağmen kolay gibi görünsede yapımı biraz uğraştırıcı. Tek kolaylığı hamur youğurmuyorsunuz.


Malzemeler: Milföy hamuru (sayısını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
                     Pırasa
                     Sıvıyağ
                     Tuz
                     Yumurta

Yapılışı: Milföyler iyice çözüldükten sonra kare parçayı yağlayarak açabildiğiniz kadar açıyoruz. Açarken açması zorlaşırsa arada sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz. Hamurları açtıktan sonra sıvıyağ ile kavurduğumuz ve soğumuş olan pırasayı bir tarafına şerit halinde koyuyoruz. Rulo gibi saıp gül şeklini veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üstlerine de yumurta sarısını sürüyoruz. Üstü kızarana kadar 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.