18 Eylül 2010 Cumartesi

Annemin Nefis Fındıklı Keki

Bugün annem ve arkadaşlarıyla piknik yaptık.Açık havada öyle güzel yeniyor ki.İnsan doyduğunu anlamıyor.Aslında başka çeşitlerde vardı.Ama benim makinenin şarjı bitti.Onun için sadece bu keki çekebildim.Neyse uzatmadan tarife geçeyim.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tepeleme un
kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş fındık
Yapılışı:Dolaptan önceden çıkarılmış yumurtayı şekerle iyice çırp(beyazlaşıncaya kadar).Süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam et.En son olarak da fındık ekle.Hamuru tereyağ ile yağlanmış tepsiye dök.150 derece fırında 45 dk pişir.Herkesin fırınına göre değişir.

           

KATMER


Malzemeler
5 bardak un
su
3 tatlı kaşığı tuz
haşhaş
sıvıyağ
Yapılışı:Ununu katmeri kaç tane yapacaksanız ona göre koyuyorsunuz.Ben beş tane yaptığım için 5 bardak un koydum.Tuzu una ekliyoruz.Karıştırıyoruz.Sonra da un hamur olana kadar azar azar su ekliyoruz.Hamurun çok yumuşak olması lazım.Hatta ele yapışması lazım.Hamuru beş bezeye ayırıp her bezeyi orta boy tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Hamur yumuşak olacağı için un ile açıyoruz.Haşhaşın yarısını sıvı yağ ile doldurup, haşhaşı inceltiyoruz.Sonra açtığımız hamura haşhaşı elimizle her tarafına güzelce yayıyoruz.Sonra açtığımız bu hamuru rula yapıp, gül büreğü gibi yapıyoruz.Birbirine yapışsın diye üstüne biraz bastırıyoruz.üstünü örtüp dolapta dinlendiriyoruz.Dinlendirince daha güzel oluyor.En son olarakda pğişireceğiniz teflon tavanın büyüklüğüne göre açıp kısık ateşte ters düz pişiriyoruz.Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalı.Orta kalınlıkta olacak afiyet olsun.Hem yapımı kolay hem de masrafsız.

Minik Kahvaltı Sofram

Meyveli Yaş Pasta

                                                            Malzemeler:
                                      Keki için:2 yumurta
                                                      2 küçük kahve fincanı toz şeker
                                                      2 küçük kahve fincanı un
                                                      yarım limon
                                                      kabartma tozu
                              Üstü ve içi için:Muz
                                                      Kivi
                                                      1 paket krem şanti
                                        Yapılışı:Önce yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.Kekin kabarması için yumurtaların önceden dolabdan çıkarılması çok önemli.Sonra küçük kahve fincenına kabartma tozunu boşaltıyoruz.Üstüne yarım limonu sıkıyoruz.Böylece kabartma tozu kabarıyor.Fincanın kalan kısmını su ile doldurup, hamurumuzun içine ekliyoruz.En son da unu ekleyip, iyice çırpıyoruz.Kek kalıbını 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayıp, karışımı döküyoruz.180 derece fırın da yarım saat pişiriyoruz.Pandispanya keki olduğu için diğer kekten daha çabuk pişecektir.Kek soğuduktan sonra ikiye ayırıp, üstüne krem şanti sürüyoruz ve muzları yerleştiriyoruz.Kekin diğer yarısını üstüne kapatıp, üstüne krem şanti sürüyoruz.En son olarak da muz ve kivi ile süslüyoruz.Arzuya göre fındıkta serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.