Kayıtlar

Eylül 18, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Annemin Nefis Fındıklı Keki

Resim
Bugün annem ve arkadaşlarıyla piknik yaptık.Açık havada öyle güzel yeniyor ki.İnsan doyduğunu anlamıyor.Aslında başka çeşitlerde vardı.Ama benim makinenin şarjı bitti.Onun için sadece bu keki çekebildim.Neyse uzatmadan tarife geçeyim. Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı tepeleme un kabartma tozu 1 su bardağı çekilmiş fındık Yapılışı: Dolaptan önceden çıkarılmış yumurtayı şekerle iyice çırp(beyazlaşıncaya kadar).Süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam et.En son olarak da fındık ekle.Hamuru tereyağ ile yağlanmış tepsiye dök.150 derece fırında 45 dk pişir.Herkesin fırınına göre değişir.            

KATMER

Resim
Malzemeler 5 bardak un su 3 tatlı kaşığı tuz haşhaş sıvıyağ Yapılışı: Ununu katmeri kaç tane yapacaksanız ona göre koyuyorsunuz.Ben beş tane yaptığım için 5 bardak un koydum.Tuzu una ekliyoruz.Karıştırıyoruz.Sonra da un hamur olana kadar azar azar su ekliyoruz.Hamurun çok yumuşak olması lazım.Hatta ele yapışması lazım.Hamuru beş bezeye ayırıp her bezeyi orta boy tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Hamur yumuşak olacağı için un ile açıyoruz.Haşhaşın yarısını sıvı yağ ile doldurup, haşhaşı inceltiyoruz.Sonra açtığımız hamura haşhaşı elimizle her tarafına güzelce yayıyoruz.Sonra açtığımız bu hamuru rula yapıp, gül büreğü gibi yapıyoruz.Birbirine yapışsın diye üstüne biraz bastırıyoruz.üstünü örtüp dolapta dinlendiriyoruz.Dinlendirince daha güzel oluyor.En son olarakda pğişireceğiniz teflon tavanın büyüklüğüne göre açıp kısık ateşte ters düz pişiriyoruz.Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalı.Orta kalınlıkta olacak afiyet olsun.Hem yapımı kolay hem de masrafsız.

Minik Kahvaltı Sofram

Resim

Meyveli Yaş Pasta

Resim
                                                            Malzemeler:                                       Keki için: 2 yumurta                                                       2 küçük kahve fincanı toz şeker                                                       2 küçük kahve fincanı un                                                       yarım limon                                                       kabartma tozu                                Üstü ve içi için: Muz                                                       Kivi                                                       1 paket krem şanti                                          Yapılışı: Önce yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.Kekin kabarması için yumurtaların önceden dolabdan çıkarılması çok önemli.Sonra küçük kahve fincenına kabartma tozunu boşaltıyoruz.Üstüne yarım limonu sıkıyoruz.Böylece kabartma tozu kabarıyor.Fincanın kalan kısmını su ile doldurup, hamurumuzun içine ekliyoruz.En son da unu ekleyi