9 Şubat 2011 Çarşamba

KEREVİZ SALATASI VE YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK


Kereviz salatası ve böreğin sitede tarifi olduğu için eklemedim.

SEZAR SALATA

Malzemeler:
  • 6 orta boy patates
  • 5 orta boy havuç
  • 6 yaprak kıvırcık
  • 1 orta boy kırmızı lahananın yarısı
  • Bir konserve mısırın yarısı
  • 1 paket knorr sezar salata sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze soğan
  • Kornişon turşu
Yapılışı:

1-Önce patatesleri haşlıyoruz.Haşladıktan sonra küp küp doğruyoruz.Bir kaba alıyoruz.
2-Havucu rendeliyoruz.Kırmızı lahanayı ince ince doğruyoruz.Bütün yeşillikleri doğrayıp patatese ekliyoruz.
3-Mısır ve kornişon turşuyuda ekliyoruz.
4-Sosu paketin üstünde yazdığı gibi hazırlıyoruz ve ekliyoruz.Tuzu da ekliyoruz.
5-Afiyet olsun.

ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI

Malzemeler:
  • 35 tane küçük kuru patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

1-Önce bir gün önceden patlıcanları bir kaç kerre olmak suretiyle ıslatıyoruz.
2-İçi için kıyma, doğranmış soğan ve diğer bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz.
3-Patlıcanları doldurup bir tencereye diziyoruz.Dibine su koyup, kısık ateşte 45 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Elmalı Tart

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 küçük kahve fincanı toz şeker
  • 2 küçük kahve fincanı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 paket dolgu kreması
  • 2 elma
  • 1 çubuk tarçın
Yapılışı:

1-Önce yumurta ve şekeri iyice beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
2-Sonra bir kahve fincanına kabartma tozunu döküp, üzerine yarım limonu sıkıyoruz. Bu işlem kekin daha çok kabarmasını sağlıyor.
3-Sonra sıvı yağ ve unu da ekleyerek iyice çırpıyoruz.
4-Tart kalıbımızı erittiğimiz tereyağı ile yağlıyoruz.Böylece kekimiz pişince kabtan daha kolay çıkıyor.
5-180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Bu ayarlar fırından fırına değişir tabi.Ama ince bir kek olduğu için diğerlerine göre daha çabuk pişiyor.
6-Kek soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlamış olduğumuz dolgu kremasını üstüne yayıyoruz.
7-Bir tarafda da elmaları dilimliyoruz.İçine tarçın çubuğu attığımız şekerli suda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tartımızın en üstüne istedğimiz şekilde diziyoruz.Afiyet olsun.