Kayıtlar

Şubat 9, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KEREVİZ SALATASI VE YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

Resim
Kereviz salatası ve böreğin sitede tarifi olduğu için eklemedim.

SEZAR SALATA

Resim
Malzemeler: 6 orta boy patates 5 orta boy havuç 6 yaprak kıvırcık 1 orta boy kırmızı lahananın yarısı Bir konserve mısırın yarısı 1 paket knorr sezar salata sosu 1 tatlı kaşığı tuz Bir tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tutam taze soğan Kornişon turşu Yapılışı: 1-Önce patatesleri haşlıyoruz.Haşladıktan sonra küp küp doğruyoruz.Bir kaba alıyoruz. 2-Havucu rendeliyoruz.Kırmızı lahanayı ince ince doğruyoruz.Bütün yeşillikleri doğrayıp patatese ekliyoruz. 3-Mısır ve kornişon turşuyuda ekliyoruz. 4-Sosu paketin üstünde yazdığı gibi hazırlıyoruz ve ekliyoruz.Tuzu da ekliyoruz. 5-Afiyet olsun.

ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI

Resim
Malzemeler: 35 tane küçük kuru patlıcan 300 gr kıyma 2 tane kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı ince bulgur 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Zeytinyağı Yapılışı: 1-Önce bir gün önceden patlıcanları bir kaç kerre olmak suretiyle ıslatıyoruz. 2-İçi için kıyma, doğranmış soğan ve diğer bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz. 3-Patlıcanları doldurup bir tencereye diziyoruz.Dibine su koyup, kısık ateşte 45 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Elmalı Tart

Resim
Malzemeler: 2 yumurta 2 küçük kahve fincanı toz şeker 2 küçük kahve fincanı tepeleme un 1 paket kabartma tozu yarım limon 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tereyağ 1 paket dolgu kreması 2 elma 1 çubuk tarçın Yapılışı: 1-Önce yumurta ve şekeri iyice beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. 2-Sonra bir kahve fincanına kabartma tozunu döküp, üzerine yarım limonu sıkıyoruz. Bu işlem kekin daha çok kabarmasını sağlıyor. 3-Sonra sıvı yağ ve unu da ekleyerek iyice çırpıyoruz. 4-Tart kalıbımızı erittiğimiz tereyağı ile yağlıyoruz.Böylece kekimiz pişince kabtan daha kolay çıkıyor. 5-180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Bu ayarlar fırından fırına değişir tabi.Ama ince bir kek olduğu için diğerlerine göre daha çabuk pişiyor. 6-Kek soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlamış olduğumuz dolgu kremasını üstüne yayıyoruz. 7-Bir tarafda da elmaları dilimliyoruz.İçine tarçın çubuğu attığımız şekerli suda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tartımızın en üstüne istedğimiz şe