26 Şubat 2011 Cumartesi

ZAHİDE ANNEMİN RENGARENK SOFRASI

  Aslında bu sofrayı geçen hafta ekleyecektim. Geçen hafta toplantı Zahide annemdeydi. Bol çeşitli ve lezzetli bir sofraydı. Salatalarda bütün sebzeler vardı. Vitamin sofrası diyebiliriz aslında:)  Herşey çok güzeldi. Semaverde çayda ayrı bir lezzet katmıştı sofraya. Ellerine sağlık anneciğim

Sebzeli Salata(Zahide annemin lezzeti)


Tel Şehriyeli Salata(Zahide annemin lezzeti)

 Aslında sitemde tel şehriye adında bir salata var.Ama bu salatanın içinde daha farklı malzemeler olduğu için ekledim.

Malzemeler:
  • 1,5 buçuk su bardağı tel şehriye
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 2 tane kırmızı biber(1 tanesi köz olucak)
  • Mısır
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • Limon 
  • Zeytinyağı
Yapılışı:Tel şehriyeyi zeytinyağında kavurup,3,5 bardak su ve tuz ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.Bir kenarda pişip dinleniyor.Taze soğanı, maydanozu, dereotunu doğrayıp şehriyeye ekliyoruz.Bir tane közlenmiş bir tane de diri kırmızı biberi doğrayıp ekliyoruz.Mısırı ekliyoruz.En son olarak tuz yağ ve limonu ekleyip harmanlıyoruz.Sonra da afiyetle yiyiyoruz.Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kırmızı Lahana Salatası(Zahide annemin lezzeti)

Malzemeler:
  • 1 orta boy kırmızı lahana
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Mayonez
Yapılışı:Bir gece önceden ince kıyılmış kırmızı lahanaları tuz ve sirke ile ovup bekletiyoruz.Servis edeceğimiz gün sarımsağı ezip yoğurt mayonez ve tuz ile karıştırıyoruz.En son kırmızı lahana ile birlikte karıştırıyoruz.Üsütne kornişon turşu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Barbunya(Zahide annemin lezzeti)

Malzemeler:
  • yarım kilo barbunya
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Yapılışı: Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Salça tuz ve şekeri ekleyin.Barbunyaları bir taşım kaynatıp süzün.Barbunyaları da ekleyin.Barbunyaları 1 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin.Havuçları da başka bir yerde haşlıyoruz.Barbunyayı servis tabağına koyup, üstüne haşladığımız havuçları koyuyoruz.Havuçları ayrı yerde haşlamamızın nedeni renginin daha canlı kalması için.En son üstüne maydanozları ister büyük şekilde, ister doğrayarak ekliyoruz.

Fırında Sigara Böreği

Sitede tarifi olduğu için eklemiyorum.

Peynirli Poğaça

   Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta/bir tanesinin sarısı dışına ayrılacak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Susam
  • Çörek otu

Yapılışı:Önce tereyağını eritiyoruz.Diğer tüm malzemeler ile birlikte yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Elimizle ceviz büyüklüğünde top haline getirip yuvarlaklar şeklinde açıyoruz.Yuvarlağın yarısına peynir koyup yarısını üstüne kapatıyoruz.Poğaçaların hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye diziyoruz.Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok.Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiyoruz.200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.

FINDIKLI KURABİYE

Tarifi yakında