Kayıtlar

Ocak 8, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BROKOLİ SALATASI-2(Büşra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: Yarım kilo brokoli 1 konserve kırmızı köz biber Bir büyük kase kırmızı lahana Limon Sirke Zeytinyağı Sarımsak Fesleğen Tuz Yapılışı: Brokoliyi haşlayın. İçine bir gece önceden limon ve sirkede beklettiğimiz doğranmış kırmızı lahanayı ekleyin. Köz biberleri ekleyin. Zeytinyağı, limon, rendelenmiş sarımsak, fesleğen ve tuzu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

AMERİKAN SALATASI( Büşra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: 6 tane orta boy patates 4 tane havuç Salatalık turşusu Yoğurt mayonez tuz Yapılışı :Patatesleri haşlayın.Haşlanmış patatesleri rendeleyin.Havuçları rendeleyip çiğ olarak haşlanmış patatesin içine ekleyin.Turşuyu ekleyin.Bol mayonez.Az birşey de yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın afiyet olsun.

Gül Böreği(Büşra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: 4 yufka 4 yumurta 1 bardak su 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt peynir maydanoz Yapılışı: Yumurta, su, yağ ve sütü çırpın. İlk yufkayı serip bu karışımı her tarafına sürün. Sonra yufkayı üçgen şeklinde altıya b ölün. Peynir ve maydanozu karıştırıp, böldüğümüz yufkaların geniş yerlerine koyun. Gül şeklinde sarıp bir tepsiye hepsini yan yana açılmayacak şeklinde dizin. Bütün yufkaları bu şekilde sarıp hepsini dizin. En son üstüne yumurtalı karışımın kalanını gezdirin. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz zaman 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

CEZERYE (Büşra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: 2 su bardağı havuç 1,5 paket sade pötibör Az eritilmiş yağ 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Yapılışı: Havucu rendeleyip çok az yağ ile biraz çevirin. Su ve şekeri ekleyip, havuç suyu çekene kadar pişirin. Havuç ılıdıktan sonra bisküvi ve cevizi ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.Ortalarına kürdan batırıp servis yapın.