Gül Böreği(Büşra ablanın lezzeti)

Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 4 yumurta
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • peynir
  • maydanoz
Yapılışı: Yumurta, su, yağ ve sütü çırpın. İlk yufkayı serip bu karışımı her tarafına sürün. Sonra yufkayı üçgen şeklinde altıya bölün. Peynir ve maydanozu karıştırıp, böldüğümüz yufkaların geniş yerlerine koyun. Gül şeklinde sarıp bir tepsiye hepsini yan yana açılmayacak şeklinde dizin. Bütün yufkaları bu şekilde sarıp hepsini dizin. En son üstüne yumurtalı karışımın kalanını gezdirin. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz zaman 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı