Elmalı Tart

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 küçük kahve fincanı toz şeker
  • 2 küçük kahve fincanı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 paket dolgu kreması
  • 2 elma
  • 1 çubuk tarçın
Yapılışı:

1-Önce yumurta ve şekeri iyice beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
2-Sonra bir kahve fincanına kabartma tozunu döküp, üzerine yarım limonu sıkıyoruz. Bu işlem kekin daha çok kabarmasını sağlıyor.
3-Sonra sıvı yağ ve unu da ekleyerek iyice çırpıyoruz.
4-Tart kalıbımızı erittiğimiz tereyağı ile yağlıyoruz.Böylece kekimiz pişince kabtan daha kolay çıkıyor.
5-180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Bu ayarlar fırından fırına değişir tabi.Ama ince bir kek olduğu için diğerlerine göre daha çabuk pişiyor.
6-Kek soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlamış olduğumuz dolgu kremasını üstüne yayıyoruz.
7-Bir tarafda da elmaları dilimliyoruz.İçine tarçın çubuğu attığımız şekerli suda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tartımızın en üstüne istedğimiz şekilde diziyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ