9 Şubat 2011 Çarşamba

Elmalı Tart

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 küçük kahve fincanı toz şeker
  • 2 küçük kahve fincanı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 paket dolgu kreması
  • 2 elma
  • 1 çubuk tarçın
Yapılışı:

1-Önce yumurta ve şekeri iyice beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
2-Sonra bir kahve fincanına kabartma tozunu döküp, üzerine yarım limonu sıkıyoruz. Bu işlem kekin daha çok kabarmasını sağlıyor.
3-Sonra sıvı yağ ve unu da ekleyerek iyice çırpıyoruz.
4-Tart kalıbımızı erittiğimiz tereyağı ile yağlıyoruz.Böylece kekimiz pişince kabtan daha kolay çıkıyor.
5-180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Bu ayarlar fırından fırına değişir tabi.Ama ince bir kek olduğu için diğerlerine göre daha çabuk pişiyor.
6-Kek soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlamış olduğumuz dolgu kremasını üstüne yayıyoruz.
7-Bir tarafda da elmaları dilimliyoruz.İçine tarçın çubuğu attığımız şekerli suda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tartımızın en üstüne istedğimiz şekilde diziyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder