18 Eylül 2010 Cumartesi

Meyveli Yaş Pasta

                                                            Malzemeler:
                                      Keki için:2 yumurta
                                                      2 küçük kahve fincanı toz şeker
                                                      2 küçük kahve fincanı un
                                                      yarım limon
                                                      kabartma tozu
                              Üstü ve içi için:Muz
                                                      Kivi
                                                      1 paket krem şanti
                                        Yapılışı:Önce yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.Kekin kabarması için yumurtaların önceden dolabdan çıkarılması çok önemli.Sonra küçük kahve fincenına kabartma tozunu boşaltıyoruz.Üstüne yarım limonu sıkıyoruz.Böylece kabartma tozu kabarıyor.Fincanın kalan kısmını su ile doldurup, hamurumuzun içine ekliyoruz.En son da unu ekleyip, iyice çırpıyoruz.Kek kalıbını 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayıp, karışımı döküyoruz.180 derece fırın da yarım saat pişiriyoruz.Pandispanya keki olduğu için diğer kekten daha çabuk pişecektir.Kek soğuduktan sonra ikiye ayırıp, üstüne krem şanti sürüyoruz ve muzları yerleştiriyoruz.Kekin diğer yarısını üstüne kapatıp, üstüne krem şanti sürüyoruz.En son olarak da muz ve kivi ile süslüyoruz.Arzuya göre fındıkta serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.                        
                                

                          
                    

2 yorum:

  1. Pasta çok pratik ve leziz görünüyor Büşracım.Kek kalıbın teflon kalıp mı yoksa cam kalıp mıydı?Ben de ne zamandır dikdörtgen kalıp almayı düşünüyordum bu pasta yine aklıma getirdi alışverişe gidince kalıp alıp bu pastayı hemen denemeliyim.

    YanıtlaSil
  2. teflon kalıp, bize yuvarlak kalıp fazla geliyor.Küçük kalıp daha iyi oluyor.

    YanıtlaSil