KATMER


Malzemeler
5 bardak un
su
3 tatlı kaşığı tuz
haşhaş
sıvıyağ
Yapılışı:Ununu katmeri kaç tane yapacaksanız ona göre koyuyorsunuz.Ben beş tane yaptığım için 5 bardak un koydum.Tuzu una ekliyoruz.Karıştırıyoruz.Sonra da un hamur olana kadar azar azar su ekliyoruz.Hamurun çok yumuşak olması lazım.Hatta ele yapışması lazım.Hamuru beş bezeye ayırıp her bezeyi orta boy tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Hamur yumuşak olacağı için un ile açıyoruz.Haşhaşın yarısını sıvı yağ ile doldurup, haşhaşı inceltiyoruz.Sonra açtığımız hamura haşhaşı elimizle her tarafına güzelce yayıyoruz.Sonra açtığımız bu hamuru rula yapıp, gül büreğü gibi yapıyoruz.Birbirine yapışsın diye üstüne biraz bastırıyoruz.üstünü örtüp dolapta dinlendiriyoruz.Dinlendirince daha güzel oluyor.En son olarakda pğişireceğiniz teflon tavanın büyüklüğüne göre açıp kısık ateşte ters düz pişiriyoruz.Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalı.Orta kalınlıkta olacak afiyet olsun.Hem yapımı kolay hem de masrafsız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ