24 Aralık 2010 Cuma

Müberra ablanın nefis lezzetleri


Müberra ablanın sofrası çok güzeldi.Hepsi birbirinden lezzetliydi.Çok uğraşmış.Ellerine sağlık.


TEL ŞEHRİYELİ SALATA 
Malzemeler
  • 2 kase tel şehriye
  • dereotu
  • kornişon turşu
  • 1 tane haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 paket mısır
  • limon zeytinyağı
  • nar ekşisi
Yapılışı:Tel şehriyeleri pilav gibi pişiriyoruz.Diğer malzemelerinhepsini ilave edip karıştrıyoruz.afiyet olsun.






GALETA UNLU POĞAÇA
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • Galeta unu
  • Siyah zeytin
Yapılışı:
1-Tereyağını eritiyoruz.

2-Bir kaba yoğurt, sıvıyağ, tereyağ, tuz, kabartma tozunu koyuyoruz.Yumurtanın akını bir kenara ayırıp sarısını da ekliyoruz.Yeteri kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

3-Bu hamurdan küçük yuvarlaklar koparıp elimiz ile açıyoruz.Bu yuvarlağın yarısına istediğiniz kadar çekirdeği çıkarılmış zeytin koyup öbür yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını elimiz ile yapıştırıyorz.

4-Poğaçaları önce yumurta akına sonra da galeta ununa buluyoruz.Üstlerine bıçakile küçük yarıklar atıyoruz.

5-200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.Pişirme süresi fırından fırına farkeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder