4 Kasım 2012 Pazar

PİZZA

 


Malzemeler:Yarım bardak ılık su
                      2 yemek kaşığı kuru maya
                      2 yemek kaşığı toz şeker
                     Yarım su bardağı süt
                     Yarım su bardağı yoğurt
                     Yarım su bardağı sıvı yağ
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     Alabildiği kadar un
Üstü için:    2 domates
                    4-5 tane yeşil biber
                    sosis
                   Kaşar
                   Ketçap
Yapılışı: Önce yarım su bardağı ılık suya kuru maya ve toz şekeri koyup kabartıyoruz. Sonra bunu bir kaba, süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek karışırıyoruz. Sonra da unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra üstünü kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yayıyoruz. Üstüne istenilen miktarda ketçap sürüyoruz. Sonra biber, domates ve sosislerimizi istenilen şekilde doğrayıp stüne serpiştiriyoruz. En son olarak ta 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. son 5 dk sinda rendelediğimiz kaşarları da üstüne serpip sonuca varıyoruz. Afiyet olsun efendim.

6 yorum:

  1. Çok Güzel Bir Tarif Oldu,
    Kesinlikle Deneyeceğim Bu Pizzayı :)
    Ellerinize Sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Her zaman bekleriz:)

    YanıtlaSil
  3. hayatımda hiç pizza yemedim :) bi gün kendm yapacağım ve bu pizza dedikleri şeyin ne olduğunu bende anlayacağım :) bi de pizza manyağı oluyomuşum :) hehe
    Paylaşım için çok çok teşekkrler :))

    YanıtlaSil
  4. İnanmam. İnsan nasıl hayatında hiç pizza yemez. Bence kesinlikle yemelisin.

    YanıtlaSil
  5. Pizzaya asla hayır demem:))))
    ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Çok doyurucu ve güzel görünüyor. Hiç hazır pizza yemedim ama evdeki pizzalar çok lezzetli oluyor özellikle sıcak bir çay ile. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil