4 Kasım 2012 Pazar

TAHİNLİ KEK

 


Malzemeler:3 yumurta
                    2 su bardağı şeker
                    yarım su bardağı sıvı yağ
                    1 su bardağı süt
                    1 paket kabartma tozu
                    1 çay bardağı tahin
                    3 su bardağı un
Üstü için: Yarım çay bardağı tahin

Yapılışı:  Önce yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemelerin hepsini katıp çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Üstüne de yarım çaybardağı tahini gezdiriyoruz. 180 derece fırında 45 dk pişiriyoruz. Bu derece ayarı fırından fırına göre değişir. Normal kek derceniz hangisiyse o ayarda pişiriniz. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Congratulations for your blog, really well done, i will follower. you should become my supporter on my italian blog, I'll wait ..
    http://ragazzocomune.blogspot.it/
    http://scrivimidamore.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  2. lezzetli görünüyor, yağlı ve ağır olmamıştır sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ağır olmadı. Çok lezzetli oldu. Tahini çok fazla değil zaten. Ama tahin tadını baskın sevmeyenler için kafanıza göre bu miktarı azaltabilirsiniz.

      Sil
  3. blogunuz çok güzel, tebrikler..

    YanıtlaSil