24 Aralık 2010 Cuma

GALETA UNLU TATLI(Müberra ablanın lezzeti)

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistn cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
Yapılışı:
1-Kek için önce yumurta ve şekeri iice çırpıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip yine çırpıyouz.180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.Keki piştikten sonra soğutuyoruz.

2-Şerbet için şekeri iyice eritip karemela haline getiriyoruz.Sonra suyunu ekleyip kaynatıyoruz.Soğuyan kekin üzerine döküyoruz.

3-Kreması için süt, un, şeker, ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tereyağ ve krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.En son olarak da şerbetlediğimiz kekin ütüne yaydırıyoruz.Dolapta soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder