Çin Böreği

Malzemeler:
5 yufka
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı ince bulgur
Ceviz
2 tane Yumurta
1 kase sıvı yağ
Galeta unu
Yapılışı:Kıyma ve soğanı tuzunu ekleyerek kavuruyoruz.Bulguru şişene kadar ıslatıp, kıyma ile karıştırıyoruz.İlk yufkayı serip aralarını yağlıyoruz.İkinciyi serip yine yağlıyoruz.Sigara böreği gibi bölüp çiini koyuyoruz.Kenarları içe gelicek şekilde sarıyoruz.Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.En son yumurtaya ve galeta ununa buluyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ