23 Eylül 2010 Perşembe

YUVARLAK PİZZALAR

                                                              
Malzemeler:
                                                                    1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
  1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
un
2 tatlı kaşığı tuz
Üstü için:
Domates
Biber
sucuk
ketçap
kaşar peyniri
Yapılışı:1 su bardağını ısıtıp ılıtıyoruz ve yaş mayayı bu sütte eritiyoruz.Sonra süt, yoğurt,su, sıvı yağ ve tuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz.Bu karışıma yavaş yavaş, yumuşak bir hamur oluncaya kadar unu ekliyoruz.Kabın ağzını kapatıp, hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalandırıyoruz.Bu hamurun yarısını bir kenara ayırın.Çünkü diğer yarısıyla haşhaşlı yapacağız.Sonra hamuru çok ince olmamak suretiyle açıyoruz.Küçük bir kase ile yuvarlaklar kesiyoruz.Üstüne domates,biberi doğrayıp karıştırıyoruz ve önce bunu koyuyoruz.Onun üstüne dilim halinde doğradığımız sucuk koyuyoruz.Üstüne biraz kaşar rendesi koyuyoruz.Biraz önce kestiğimiz hamurun yarısının ortalarını bir su bardağı ile kesiyoruz.Harcını koymuş olduğumuz hamurun üstüne yapıştırıyoruz.Bu parçaya en son koymamızın sebebi ise harç hamurdan ayrılmasın diye.Pizzaların hamurlarının üstüne yumurta sürüyoruz.Yağladığımız tepsiye hepsini dizip, 200 derece de yarım saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder