8 Aralık 2010 Çarşamba

Çiçek Kurabiye

Malzemeler:
100 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1,5 çay bardğı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
Üstü için:
1 paket marsmallow haribo şeker(bim de satılıyor.
1/2 paket pudra şekeri
Su
Kurabiyenin yapılışı:Margarini yoğurm kabına alın.İsseiz tereyağ da kullnabilirsiniz.Biz tereyağ kullandık.Şeker, yumurta, vaniya, ve nişastayı eleyip yoğurun.Gerekirse un lave edin.Unlanmış tezgahta merdane ile açıp, istediğiniz kurabiy kalıbı ile ekiller çıkan.170 derece fırında 12-1 dk pişirin.
Üst hamurunun yapılışı:Pakette iki renk şeker olduğu için beyazları ayırıyoruz.Bir tencereye su koyuyoruz.Su kaynayınca ,  bu şekerleri bir kabın içinde suyun üstüne koyarak benmari usülü ertiyoruz.Yumuşayana kadar.Su gibi olmayacak.Kaynamadan alıyoruz.Şekerleri bir yoğurma kabına alıyoruz.Elimizi katı yağ ile yağlıyoruz.Şekere pudra şekerini yavaşça dökerek yoğuruyoruz.Hamur elinize yapışırsa katı yağ ile yağlayarak yoğurmaya devamedebilirsiniz.En son olarak da bu hamuru katı yağ ile yağlayıp, streçe sarıp bir gün oda sıcaklığında bekleterek kullanabilirsiniz.Bu hamuru kurabiyeyi kestiğimiz kalıp ile keserek üstüne yapıştırdık.Ortasına da damla çikolata koyduk.Afiyet osun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder