ANNEMİN TATLI ÇİÇEKLERİ

Annemin hem damak tadına hem de gözlere hitap eden pastası.Annem iyice profosyonel olmuş.Çiçekler çok tatlı olmuş.Ellerine sağlık anneciğim.
Malzemeler:
5 yumurta
5 küçük kahve fincanı toz şeker
4 küçük kahve fincanı tepeleme un
1 küçük kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
yarım limon
İçi ve üstü için:
2 paket krem şanti
2 tane muz
4 tane kivi
hindistan cevizi
Üstündeki çiçekler için:
1 paket haribo marshmallow şeker(bimde satılıyor)
yarım paket pudra şekeri
katı yağ
Kekin yapılışı:Önce yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpıyoruz.Un ve nişastayı ekliyruz.Kabartma tozunu bir bardağa döküp, üstne limonu sıkıyoruz.Kabaran kabartma tozunu kek hamuruna ekliyoruz.Hepsini iyice özleşene kadar çırpıyoruz.Pasta kalıbını tereyağ ile yağlayıp, kek hamurunu döküyoruz.175 derece fırında 40 dk pişirdik.Ama herkesin fırınına göre değişir.Siz pişmesine göre süreyi azaltabilirsiniz.
Üstü ve içinin yapılışı:Kek pişip soğuduktan sonra üçe kesiyoruz.Bir kenarda da 1 paket krem şantiyi tarife göre çırpıyoruz.İlk katına krem şanti sürüp yuvarlak şeklnde dilimlediğimiz muzları diziyoruz.Yne üstüne krem şanti sürüyoruz.İkinci katı üstüne koyup, yine krem şanti koyuyoruz.Bu seferde dilimlediğimiz kivileri dizip üstüne krem şanti sürüyoruz.Bir paket krem şanti iine gidiyor.Üçüncü ktı üstüne koyuyoruz.Bir paket krem şantiyi bu sefr tarifdekinden biraz daha az sütle çırpıyoruz.Böylece krem şanti daha katı oluyor ve sürmesi daha kolay oluyor.Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplıyoruz.Üstüne de hindistan cevizi serpiyoruz.
Çiçeklerin yapılışı:Pakette iki renk şeker olduğu için ayırıyoruz.Bir tencereye su koyuyoruz.Su kaynayınca ,  bu şekerleri bir kabın içinde suyun üstüne koyarak benmari usülü ertiyoruz.Yumuşayana kadar.Su gibi olmayacak.Kaynamadan alıyoruz.Şekerleri bir yoğurma kabına alıyoruz.Elimizi katı yağ ile yağlıyoruz.Şekere pudra şekerini yavaşça dökerek yoğuruyoruz.Hamur elinize yapışırsa katı yağ ile yağlayarak yoğurmaya devamedebilirsiniz.En son olarak da bu hamuru katı yağ ile yağlayıp, streçe sarıp bir gün oda sıcaklığında bekleterek kullanabilirsiniz.İstedğiniz kalıp ile keserek pastayı süslüyoruz.

Yorumlar

  1. canim ablaam ellerine saglik ben gidincemi hamaratlastin tuzlulardaki marifetini biliodukdaa süslemedede profesyonellesmissin bahtimda devamini ben gelince beklerim büsram senide oper afiyet olsun derim handan teyzen

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ