TALAŞ BÖREĞİ(BETÜL ABLANIN LEZZETİ)

Malzemeler:
175 gr tereyağ
su
yarım kilo tavuk göğsü
soğan
bezelye
havuç
kırmızı biber
Yapılışı:Yufkayı serip tereyağ ve suyu sürüyoruz.Dört ucunu ortaya katlayıp yine tereyağ ve suyu koyuyoruz.Dörde bölüyoruz.Bir kenarda tavuk ve soğanı söteliyoruz.Haşlanmış havuç ve bezelyeyi ve baharatı ekliyoruz.Katladğımız yufkayı dörde bölüp içine hazırladığımız içi koyuyoruz.Yufkanın kenarlarını kapatıp yağladığımız tepsiye ters çevirerek koyuyoruz.Üstüne yumurta sürüp 200 derecedev yarım saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı