3,2,1 POĞAÇASI :)







Malzemeler


  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta akı

İç Malzemesi (iki ayrı harç hazırladık)



  • Beyaz peynir                 &                     Kıyma
  • Kaşar peynir rendesi                              Kuru Soğan

Yapılışı: Önce yoğurt ile kabartma tozunu karıştırıyoruz. Sonra sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz. En son olarak da unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. İç malzemelerden de beyaz peynir ve kaşar rendesini karıştırarak ve soğan ile kavrulmuş kıyma harcı ile iki ayrı harç kullanabilirsiniz. Biz yarısını kıymalı diğer yarısnı da peynirli yaptık. Ceviz büyüklüğünde hamur alıyoruz. Sonra elimizle az bir yağla çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçine kıymalı veya peynirli harçtan koyup ağzını bohça yapar gibi büzüp yağlanmış tepsimize diziyoruz. En son üstlerine yumurta akı sürüp çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Tavsiye olunur kıyır kıyır oluyor. Afiyet olsun :)))








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı