3 Eylül 2012 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

İşte Kuzulukta yaptığımız bie yemek daha. Şansımıza fırını çok güzel pişiriyor. Aslında bu yemek sebzeler kızartılarakda yapılabilir. Ama biz ağır olmasın diye fırında yaptık. Çok da lezzetli oldu. Bu arda içindeki kabaklarımızda Düzce de gittiğimiz abhçeden. Tamamen doğal yani. Bir de eklemek istediğim bir şey var. Biz patatesi 5 tane koyduk. O sırada çok açtık herhalde. 3 tane de yeterli olur.  Pişmeden ve piştikten sonraki resmini de koydum. Temiz havadan mıdır nedir. Orada iştahım acayip açıldı diyebilirim. Tabi kalabalık olunca da insan daha da bir iştah ve keyifle yiyiyor. Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim

.
Tarif için tıklayınız!


 Malzemeler:
5 orta boy patlıcan 
2 tane kabak
2 tane patlıcan
6-7 tane yaşil biber
3-4 tane domates
5-6 diş sarımsak
zeytinyağı ya da sıvı yağ
tuz
kekik

Köftesi için:
Yarım kilo dana köftelik kıyma
1 orta boy soğan
ekmek içi veya galeta unu
Kimyon
Tuz

Yapılışı: Önce sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp tepside yağ ve tuzunu koyup harmanlıyoruz. Sonra da malzemeleri ile yoğurduğumuz köfteleri sebzelerin arasında küçük oyuklar açarak gömüyoruz. ve 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz. Bu derece ya da saat fırınıdan fırına göre değişir.

Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Pisirdim..mmm cok lezzetli oldu valla...kerem de cok begendi...ellerinize saglik.Sofralarinizdan mutluluk eksik olmasin arkadasim.....

    YanıtlaSil
  2. Amin sizinde hiç eksik olmasın. Güzel olmasına çok sevindim. Afiyet olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil