ERİK MARMELATLI KURABİYE


Ağzımızın tadı bozuldu. Ağzımız tatlansın diye bu kurabiyeyi yaptım. Ağzımızın tadının bozulma sebebine gelirsek. Malum havalar bu ara çok değişken. Bir soğuk, bir sıcak. Tabi küçük yavruların bedenide böyle havaya yenik düşüyor. Bizim kızda şifayı kaptı. İlk zamanlar burnu akıyordu. Sonra öksürmeye başlayınca bende kızımı sağlık ocağına götürdüm. Doktorun odasında muayene olduktan sonra bir kaza oldu ve kızımın başı yarıldı. Çok küçük bir yarık olmasa da bütün kanım çekildi. Çünkü daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmemişti. Tabi ben salya sümük ağlayordum artık. Neyse oradaki doktorun dikkatsizliğinden ötürü meydana gelmiş bu olaydan sonra dikiş atılması için yakın bir hastaneye yolladılar. Kendi başıma acile gittim. Halbuki oradaki doktorun gelip ilgilenmesi gerekirdi. Neyse acilde iki dikiş atıldı. Ben Zeynebin canının yandığına mı üzüliyim yoksa yüzünde iz kalacağına mı diye düşünürken öğrendimki estetik dikiş atılmış. İnşallah izi kalmaz. Ha birde 1 dk bile sürmeyen 2 dikiş için 68 tl para aldılar. Sonradan öğrendimki başbakanlığın acilden para alınmaması hakkında genelgesi varmış. Aman sakın başınız böyle bir şey gelmesin. Çünkü hastaneler sizi sömürmek için bekliyorlar. Hadi bizim durumumuz vardı. Durumu olmayanlar ne yapsın. Neyse önemli olan Zeynebin sağlığı.  Birde sağlık ocağında sıra gelmesini beklerken Zeynep su diye tutturmaya başladı. Bende oradaki bir hemşireden su rica ettim. Demez mi annelerin yanında su taşıması lazım. Haklı ama insan unutabiliyor. Su vermedi. Git bakkaldan al dedi. Bu seferde bakkala gitsem sıram geçicek. Bu nasıl insanlık ya. Çocuğun içeceği 2 yudum su. Yazımı Allah bizi böyle doktor ve hemşirelerin eline dşürmesin diyerek yazımı tamamlıyorum. Ağzımızın tadı bozulmasın diyerek kurabiyenin tarifini veriyorum. Bu arada aslında bu kurabiye un kurabiyesi olsa daha güzel olur  gibime geldi. Böyle de güzeldi gerçi.

Malzemeler:1 paket tereyağ
                        2 çay bardağı şeker
                        1 çay bardağı sıvı yağ
                        1 çay bardağı yoğurt
                        2 yumurta
                      1 paket kabartma tozu
                     Alabildiği kadar un
                      7-8 tane kırmızı erik
                   Göz kararı şeker
Yapılışı: Ben marmelatı kafadan yaptım. Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğradım. Üstünede şekeri koyup  marmelat halini alana dek pişirdim. Sonra da belnderdan geçirdim.
Kurabiyeyi de tereyağını eritip diğer malzemeleri de katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyorsunuz. Şekil verip 200 derece fırında 20 dk pişriyoruz. Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. ben o doktoru döverim. ama sonra da doktora şiddet diyorlar. ağlama sen:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. Haklısın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ