ZEYNEP TEYZEMİN NEFİS AŞURESİ

Malzemeler:
yarım su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
bir miktar dut kurusu
üzerine süslemek için kuş üzümü,nar , antep fıstığı, ceviz.
ayrıca içine bir tane portakalın kabuğunu rendeleyin,içini de aşureye doğrayın.
yapılışı:Aşurelik buğday geceden bir taşım kaynaıtılır.Nohut ve fasulye ıslatılır.
Aşurelik buğday içine su ilave edip kaynatılır.Nohut ve fasulye ilave edilir.5 su bardağı şeker koyulur.diğer malzemeler katılır.

Yorumlar

  1. bu zeynep teyzende ben ankaraya tasininca daha bi hamaratlasti nedense mimmm su ana kadar gorduugum en guzel görsel asure tadida kesin güzeldir ablamin eli degmis bikere sifa olsun yiyenlere

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ