20 Aralık 2010 Pazartesi

ZEYNEP TEYZEMİN NEFİS AŞURESİ

Malzemeler:
yarım su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
bir miktar dut kurusu
üzerine süslemek için kuş üzümü,nar , antep fıstığı, ceviz.
ayrıca içine bir tane portakalın kabuğunu rendeleyin,içini de aşureye doğrayın.
yapılışı:Aşurelik buğday geceden bir taşım kaynaıtılır.Nohut ve fasulye ıslatılır.
Aşurelik buğday içine su ilave edip kaynatılır.Nohut ve fasulye ilave edilir.5 su bardağı şeker koyulur.diğer malzemeler katılır.

1 yorum:

  1. bu zeynep teyzende ben ankaraya tasininca daha bi hamaratlasti nedense mimmm su ana kadar gorduugum en guzel görsel asure tadida kesin güzeldir ablamin eli degmis bikere sifa olsun yiyenlere

    YanıtlaSil