1 Aralık 2010 Çarşamba

KARNABAHAR GRATEN

Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr kaşar
Göz kararı un
Yapılışı:Önce karnabaharları çiçeklere ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz.Haşladığımız karnabaharları bir fırın kabına top yerleri üste gelecek şekilde diziyoruz.Bir tencerede tereyağ ile yetecek kadar unu biraz kavuruyoruz.Sonra yavaş yavaş sütü ekliyoruz.Koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Koyulaştıktan sonra Karnabaharların üstüne eşit şekilde diziyoruz.Üstüne de kaşar rendeleyip serpiyoruz.200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder