PİTA EKMEĞİ

Bu pita ekmeği çok güzel bir tarif.Pişince içi boşalıyor.İçine istediğinizi koyabilirsiniz.Biz kıyma kavurup koyduk.Çok lezzetli oldu.Siz de deneyin derim.Şimdiden afiyet olsun.Bu arada tarif de bir yanlışlık yoktur.Yabancı bir siteden aldığımız için, oradaki ölçüler böyleydi.



Malzemeler:
1 cup =250 ml  1 su bardağı
2 çay kaşığı (7gr )kuru maya

1 çay  kaşığı şeker
310 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
125 mg yoğurt
1 yumurta
1/4 (60 mg) su
1 yemek kaşığı zeytrinyağı
aldığı kadar un

Yapılışı:İlk önce fırınımızı 230 dercede çalıştırıyoruz.Fırının önceden ısıtılmış olması önemli.Ilık bir süte şeker ve kuru mayayı karıştırarak, maya köpürene kadar bekliyoruz.Diğer malzemeler ile kabarttığımız mayayı da katarak , cıvık bir hamur elde ediyoruz.1 saat ağzı kapalı şekilde mayalıyoruz.Sonra on iki eşit parçaya bölüyoruz.Bu parçaları merdana yardımı ile 12 cm genişliğinde yuvarlaklar açıyoruz.Fırın tepsisine un serpiyoruz.Açmış olduğumuz bu yuvarlakları tepsiye diziyoruz.12 dk üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Sonra da afiyetle yiyiyoruz.

Yorumlar

  1. "1 cup 250 ml su bardağı" galiba burda bir hata var birde "2 çay kaşığı (7gr )kuıu maya" kuru maya olmalıydı...

    YanıtlaSil
  2. "1 cup =250 ml 1 su bardağı" su mu yada bilgi olarak mı koydunuz çünkü tarifte geçmiyor aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi yabancı bir siteden aldık.Oradaki ölçü buydu.250 gr lık bir bardak demek ki.Yabancıların bardakları daha büyük olabiliyor.Bilgi olarak koydum.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler bende baktım 1 su bardağı diye bir ölçü yok o yüzden bende yapmak istiyorum ama tariften emin olamamıştım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı