22 Ekim 2010 Cuma

ISPANAKLI YUFKA BÖREĞİ

Evde akşamları her zaman yemek yiyiyoruz.Arada böyle çayın yanına kahvaltılık börek türü çeşitler güzel oluyor.Benimde dün akşam yemek yapmak hiç içimden gelmedi.Geçen hafta ıspanağın yemeğini yaptığım için bu sefer ıspanağı börekte kullandım.Arada böyle kaçamaklar oluyor.Güzelde oluyor.Tabi yapılan şeyler bir insanla yiyince güzel.Tek başına yemek hiç zevkli olmuyor.Kalabalık sofralarda yemenin tadı bambaşkadır.İnsan daha bir iştahla yer.Özellikle de ananemlere gittiğimizde yer sofrasında yediğim bir peynir bile farklı geliyor.Şimdi nerde öyle kalabalık aileler

Malzemeler:
5 yufka
yarım kilo ıspanak
1 tane orta boy kuru soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 bardak süt
3 yumurta
Yapılışı:Ispanağı yumşayana kadar haşlayıp doğruyoruz.Sonra soğanları bir kenarda kavurup, doğradığımız ıspanak ile karıştırıyoruz.Tuz ekliyoruz.Sonra tepsimizi yağlıyoruz.İlk yufkayı büzüştürerek, kenarları tepsiden sarkacak şekilde seriyoruz.Süt,yumurta, yağı çırpıp serdğimiz yufkanın her tarafına sürüyoruz.İkinci yufkanın hepsini büzüştürerek üstüne koyuyoruz.Yine aynı harçtan sürüyoruz.Üçüncü yufkayıda aynı işlemle koyup üstüne harcı sürüyoruz ve hazırladığımız ıspanaklı harcı her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.Kalan yufkaları öbürleri gibi aynı işlemle üst üste koyuyoruz.En son olarak da İlk serdiğimiz yufkanın sarkan kenarlarını üstüne katlıyoruz.Kalan harcı üstüne sürüyoruz.200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. mükemmel bir börek. aslinda börek degil lokum lokum.iynce agizda dagiliyor.

    YanıtlaSil