Garnitürlü top köfte, Pilav ve Fırında Patates

Patatesleri alelacele doğradığımdan biraz şekilsiz oldu.
Malzemeler
2 kişilik
250 gram kıyma
1 küçük boy kuru suğan
1 kaç dal maydanoz
3 yemek kaşığı ekmek içi
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı karabiber
yettiği kadar bezelye
yarım havuç
Yapılışı:Köftenin bütün malzemelerini koyup yoğuruypruz.Küçük toplar elde edip içini oyuyoruz.Ben bezelyeyi hazır kullandım.Havucu da küp halinde doğrayıp haşladım.Köfteye göre havuç ve bezelyeyi karıştırıyoruz.Top haline getirdiğimiz köfteleri biraz oyup, içine garnitürü koyuyoruz.Ben fırın poşetinde pişirdim.Fırında 200 derecede 45 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. aksam eve geldigimde burnuma gelen o mükemmel yemek kokusunun ahengi içinde adeta büyülendim. sofraya oturmak için o kadar çok heyecanlandim ki. ellerimi yikamayi bile unutmusum. tesekkürler bitanem...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ