Fırında Çupra Balığı

Uzun zamandır balık mevsiminin gelmesini dörtgözle bekliyordum.Fiyatlarında ucuzlaması ile birlikte hemen aldık tabi.Aslında her hafta mutlaka bir kere yemek lazım.Ama pek fırsat olmuyor.Genelde hanımların ev kokmasın diye yapmaktan kaçındıkları bir şey balık.Ama bu verdiğim tarfi kokusuz, yağsız.Tam size göre.Bu tarifi kayınvalidemden öğrenmiştim.Ben çok beğendim.Sizde deneyin görün.Tabi kızartma balığında tadı bir ayrı güzel oluyor.Onu dışarıda yemek en iyisi:)

Malzemeler
2 çupra balığı
2 orta boy patates
1 soğan
1 domates
2 çarliston biber
yarım limon
tereyağ
kekik
karabiber
kırmızı biber
Yapılışı:Önce balıkları bir kapta suda bekletin.Sonra güzelce yıkayın.Pazardan alırken temizleyip veriyorlar.Balığın içi için domates,biber,soğanı küp küp doğrayın.Sonra baharatları ekleyip karıştırın.Sonra tepsiye patatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin.Bunları dizin.Üstüne balığı koyun.Balığın yarık olan kısmına hazırladığınız içi doldurun.Balıkların üstüne küçük dilim limonları koyun.Sonra üzerine küçük tereyağ parçacıkları serpiştirin.En son olarak da tepsiyi patatesler yapışmayacak şekilde su ile doldurun.240 derece fırında 45 dk pişirin.Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. pişmiş resmi yok mu bunun yaaa

    YanıtlaSil
  2. maalesef balığı yedikten sonra aklıma geldi resmini çekmek.Bir dahakine koyacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  3. pismisini ben biliyorum:) askim yine döktürmüstü. inanin bu kadar güzel süslenen yemegi insan bazen yemege bile kiyamiyor. o baliklarin pismis halini görünce ve o güzel süslemesine bakinca açligim iki katina çikti. ellerine saglik bitanem...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı

PİTA EKMEĞİ