Focaccia



Focaccia
Normalde pizza hamuruna benzeyen bir hamuru var. Fakat ben pizza gibi olsun istemediğim için klasik ekmek tarifimle yaptım. Çok lezzetli oldu😍

Malzemeler
Hamuru İçin;
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı kepekli un (siz istediğiniz bir un kullanabilirsiniz)
zeytinyağı
İç Malzemesi
Kuru domates (yarım su bardağı)
Siyah zeytin (yarım su bardağı)
Sarımsak rendesi (2-3 diş)
Biberiye

Yapılışı:
Bir kaba maya, şeker, ılık suyu katıp mayayı homojen şekilde karıştırıyoruz. Mayamız eriyince tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur elinize yapışacaktır. Zeytinyağı ile hamuru toparlıyoruz ve elimizden kurtarıyoruz. Kabın üstünü kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz. İç malzemesi için kuru domatesi kaynar suda 5 dk bekletiyoruz. Yumuşayan domatesi ince doğruyoruz. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp alttan yukarı katlar gibi içine hava aldırarak toparlıyoruz. Elimizle biraz açıp içine kuru domates, zeytin, biberiye ve sarımsak rendesini serpiştirip ekmeğimize somun şeklini veriyoruz. Üstüne zeytinyağı sürüyoruz. Yarım saatte tepside mayalanıyor. 200 derece fırımda kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı