Kayıtlar

Aralık 24, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Müberra ablanın nefis lezzetleri

Resim
Müberra ablanın sofrası çok güzeldi.Hepsi birbirinden lezzetliydi.Çok uğraşmış.Ellerine sağlık. TEL ŞEHRİYELİ SALATA  Malzemeler 2 kase tel şehriye dereotu kornişon turşu 1 tane haşlanmış tavuk göğsü 1 paket mısır limon zeytinyağı nar ekşisi Yapılışı: Tel şehriyeleri pilav gibi pişiriyoruz.Diğer malzemelerinhepsini ilave edip karıştrıyoruz.afiyet olsun. GALETA UNLU POĞAÇA Malzemeler: Yarım çay bardağı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ 125 gr tereyağ ya da margarin 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Un Galeta unu Siyah zeytin Yapılışı: 1-Tereyağını eritiyoruz. 2-Bir kaba yoğurt, sıvıyağ, tereyağ, tuz, kabartma tozunu koyuyoruz.Yumurtanın akını bir kenara ayırıp sarısını da ekliyoruz.Yeteri kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 3-Bu hamurdan küçük yuvarlaklar koparıp elimiz ile açıyoruz.Bu yuvarlağın yarısına istediğiniz kadar çekirdeği çıkarılmış zeytin koyup öbür yarısını üs

SEBZELİ VE YOĞURTLU SALATA (Müberra ablanın lzzeti)

Resim
Malzemeler: 2 orta boy kereviz 2 orta boy kabak 3 orta boy havuc Dereotu Yoğurt tuz Zeytinyağı Yapılışı: 1-Sebzeleri jülyen yani kibrit çöpü gibi doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. 2-Kavrulduktan sonra soğutuyoruz.Sonra yoğurt, tuz ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet olsun.

İNCİR RÜYASI (Müberra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: 1 yumurta 4 yemek kaşığı kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı süt 200 gr tereyağ ya da margarin(oda sıcaklığında) Aldığı kadar un İç Malzemesi: 15 tane kuru incir 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı su Yapılışı: 1-Malzemelerin hepsini katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 2-İç malzemesini incirleri küçük küçük doğruyoruz.Diğer malzemeler ile birlikte su ile pişiriyoruz. 3-Hazırladığımız hamurdan orta büyüklükte bir hamur açıyoruz. 4-Üçgen şeklinde kesip içine harcımızdan koyuyoruz.Sonra üçgenleri sarıyoruz.İsterseniz başka şekilde verebilirsinz 5-180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.Herkesin fırınına göre fark eder. 6-Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun!

GALETA UNLU TATLI(Müberra ablanın lezzeti)

Resim
Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı hindistn cevizi 1 su bardağı sıvı yağ 1su bardağı fındık 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Muhallebisi için: 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket krem şanti Yapılışı: 1- Kek için önce yumurta ve şekeri iice çırpıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip yine çırpıyouz.180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.Keki piştikten sonra soğutuyoruz. 2-Şerbet için şekeri iyice eritip karemela haline getiriyoruz.Sonra suyunu ekleyip kaynatıyoruz.Soğuyan kekin üzerine döküyoruz. 3-Kreması için süt, un, şeker, ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tereyağ ve krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.En son olarak da şerbetlediğimiz kekin ütüne yaydırıyoruz.Dolapta soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.