İNCİR RÜYASI (Müberra ablanın lezzeti)
Malzemeler:
1-Malzemelerin hepsini katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
2-İç malzemesini incirleri küçük küçük doğruyoruz.Diğer malzemeler ile birlikte su ile pişiriyoruz.
3-Hazırladığımız hamurdan orta büyüklükte bir hamur açıyoruz.
4-Üçgen şeklinde kesip içine harcımızdan koyuyoruz.Sonra üçgenleri sarıyoruz.İsterseniz başka şekilde verebilirsinz
5-180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.Herkesin fırınına göre fark eder.
6-Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun!
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı süt
- 200 gr tereyağ ya da margarin(oda sıcaklığında)
- Aldığı kadar un
- 15 tane kuru incir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı su
1-Malzemelerin hepsini katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
2-İç malzemesini incirleri küçük küçük doğruyoruz.Diğer malzemeler ile birlikte su ile pişiriyoruz.
3-Hazırladığımız hamurdan orta büyüklükte bir hamur açıyoruz.
4-Üçgen şeklinde kesip içine harcımızdan koyuyoruz.Sonra üçgenleri sarıyoruz.İsterseniz başka şekilde verebilirsinz
5-180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.Herkesin fırınına göre fark eder.
6-Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder