KÜMBET PASTA


Kekin Malzemesi:
1 su bardağı tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta
1 su bardağı un
2,3 su bardağı kakao
1,2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz.(fındık ya da fıstık da olabilir.
Kreması:
Hazır dolgu kreması
1 paket krem şanti
Bitter ya da sütlü çikolata
aldığı kadar muz
Yapılışı:Fırını 175 dereceye getirin, kek kalıbını yağlayın.Yağ, şeker ve vanilyayı iyice çırpın.Yumurtaları ayrı bir kapta teker teker ekleyerek çırpın.Yumurtayı öbür karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.Karışımın özleşmesini sağlayın.Fındıkları ilave edip kalıba dökün.Fırında 20, 25 dk pişirin.Kek piştikten sonra üsütnden ince bir parça kesin.Bir de Kalan kekin ortasından biraz oyarak bir parça alıp, aldığınız bu parçaları rondodan geçirin.Kekimizin üstüne muzları yarıya bölüp her yerini kaplayacak şekilde eşit şekilde koyun.Sonra dolgu kremasını tarife göre hazırlayıp krem şanti ile karıştırın.Bu kremalı karışımı muzların üstüne döküp ortası tümsek olacak şekilde yayın.En üstünü de rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını her tarafı kaplayacak şekilde kaplayın.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı