ELİF TEN LEZZETLİ BİR TARİF DAHA AĞLAYAN PASTA




KEK MALZEMESİ
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 15 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı+1 çeyrek su bardağı un
  • 2 adet Kabartma tozu
  • 1 adet Vanilya
  • Tepsiyi yağlamak için margarin
Kekin üstü için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı şeker
Krema İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • tarifine göre süt
Sos:
  • 1 paket çikolatalı sos(tarife göre süt)

Tarifin Hazırlanışı :

  1. 3 yumurta 1 5 su bardağı şekerle köpük olana kadar çırpılır.  

  1. 1 su bardağı süt yarım su bardağı yağ 4 dolu dolu yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır.

  1. 2 bardak+1çeyrek bardak un kabartma tozu vanilya elenerek malzemeye karıştırılır.

  1. Margarin ile yağlanan büyük boy yuvarlak borcama dökülür.

  1. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 35 dakika pişirilir.

  1. Çıktıktan sonra ılıkken her tarafı kürdanla (dibine kadar) delinir.

  1. 1 bardak sütün içine 1 çorba kaşığı şeker konulup karıştırılır.

  1. Kaşıkla kekin üstüne eşit şekilde dökülür.

  1. 1 paket krem şanti tarifine göre hazırlanıp iyice soğuyan kekin üzerine sürülür.

  1. 1 paket çikolatalı sos tarifine göre hazırlanır soğuması beklenir. Soğuyan sos krem şantinin üstüne kaşıkla dökülür.

  1. Servise hazır olan pastamız kare kare dilimlenerek servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı