ELİF TEN LEZZETLİ BİR TARİF DAHA AĞLAYAN PASTA
KEK MALZEMESİ
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 15 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 dolu dolu yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı+1 çeyrek su bardağı un
- 2 adet Kabartma tozu
- 1 adet Vanilya
- Tepsiyi yağlamak için margarin
Kekin üstü için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı şeker
Krema İçin:
- 1 paket krem şanti
- tarifine göre süt
Sos:
- 1 paket çikolatalı sos(tarife göre süt)
Tarifin Hazırlanışı :
- 3 yumurta 1 5 su bardağı şekerle köpük olana kadar çırpılır.
- 1 su bardağı süt yarım su bardağı yağ 4 dolu dolu yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır.
- 2 bardak+1çeyrek bardak un kabartma tozu vanilya elenerek malzemeye karıştırılır.
- Margarin ile yağlanan büyük boy yuvarlak borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 35 dakika pişirilir.
- Çıktıktan sonra ılıkken her tarafı kürdanla (dibine kadar) delinir.
- 1 bardak sütün içine 1 çorba kaşığı şeker konulup karıştırılır.
- Kaşıkla kekin üstüne eşit şekilde dökülür.
- 1 paket krem şanti tarifine göre hazırlanıp iyice soğuyan kekin üzerine sürülür.
- 1 paket çikolatalı sos tarifine göre hazırlanır soğuması beklenir. Soğuyan sos krem şantinin üstüne kaşıkla dökülür.
- Servise hazır olan pastamız kare kare dilimlenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder