TIRTIL KURABİYE






Malzemeler
125 gram tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
yeterince un
Yapılışı:Bütün malzemeleri katıyoruz.Tereyağını önceden dolaptan çıkarılmış ve yumuşamış olması lazım.Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olması lazım.Sonra bu kurabiyenin bu şekli alabilmesi çin huni şeklinde bir aparat var.Daha sonra resmini koyacağım.Hamuru ondan yağsız tepsiye sıkarak diziyoruz.Tabi siz isterseniz başka şekilde verebilirsiniz.160 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.Sizin fırınlarınızda daha farklı olabilir.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Havuç Tarator Dolgulu Pancar Çanağı