26 Şubat 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya(Zahide annemin lezzeti)

Malzemeler:
  • yarım kilo barbunya
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Yapılışı: Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Salça tuz ve şekeri ekleyin.Barbunyaları bir taşım kaynatıp süzün.Barbunyaları da ekleyin.Barbunyaları 1 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin.Havuçları da başka bir yerde haşlıyoruz.Barbunyayı servis tabağına koyup, üstüne haşladığımız havuçları koyuyoruz.Havuçları ayrı yerde haşlamamızın nedeni renginin daha canlı kalması için.En son üstüne maydanozları ister büyük şekilde, ister doğrayarak ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder